Aday Öğrencilerimize...

Bölümümüz Hangi Ana Bilim Dallarından Oluşur?

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, 5 Ana Bilim Dalı’ndan oluşmaktadır:

Resim
- Eski Türk Dili
- Yeni Türk Dili
- Eski Türk Edebiyatı
- Yeni Türk Edebiyatı
- Türk Halk Edebiyatı


Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Programının Amacı Nedir?

Programın amacı; lisans düzeyindeki öğrencilere “Türk Dili ve Edebiyatı” genel başlığı çerçevesinde dil ve edebiyatla ilgili yeterlik ve beceriler kazandırarak; Türk dili, edebiyatı, kültürü alanında araştırma yapabilecek, elde ettiği sonuçları değerlendirebilecek, aldığı dil ve edebiyat eğitimi sayesinde alanıyla ilgili projeler yürütebilecek, ResimTürk dili ve edebiyatının ulusal ve uluslararası boyutta eğitimi konusunda görev alabilecek bireyler yetiştirmektir.

Mezunlar, kazanacakları eski harfli yazma ve matbu metin okuma becerileriyle arşiv belgelerini değerlendirebilecek; dil ve edebiyat alanının yanı sıra diğer alanların tarihine de ışık tutacak kaynaklara erişerek disiplinler arası çalışmalara, kültür tarihimizin bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirilmesine katkı sağlayacaklardır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden Mezun Olunca Hangi İş Kollarında Çalışabilirim?

Mezunlar, kütüphanelerde, arşivlerde, Kültür Bakanlığında, TRT’de görev alabilir,

Yükseköğretim kurumlarında okutman olarak çalışabilir, öğretmenlik sertifikası alanlar orta dereceli okullarda öğretmen olabilirler,

Metin yazarı, reklamcı, editör, yayımcı, düzeltmen, programcı vb. olarak yazılı ve görsel medyada ve yayın dünyasında faaliyet gösterebilir,

Sunuculuk ya da sunuculuk kurslarında eğitmenlik de yapabilir,
Resim
Yüksek lisans ve doktora eğitimini tercih edenler, yüksek lisans ve doktora eğitiminden sonra üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak akademik çalışmalarına devam edebilirler.

Bununla birlikte dünyanın hızla küreselleştiği, ülkemizin hızla dışa açıldığı ve uluslararası konumunu sağlamlaştırdığı bir dönemde, Türk dili ve edebiyatını öğretmek, tarih ve kültürümüzü tanıtmak üzere ülkemizi yurt dışında temsil edecek bireylere ihtiyaç artmıştır. Türk Dili ve Edebiyatı Lisans Programı, yetiştireceği dil ve edebiyat uzmanları ile bu alanlara da katkı sağlayacaktır.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden alınmış bir diploma, bölüm mezunlarına geniş bir çalışma alanı sağlar.
Bu içerik 01.08.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 752 kez okundu.