BÖLÜMÜMÜZDE MEZUNLAR KURULU TOPLANTISI YAPILDI

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, akreditasyon ve kalite çalışmaları çerçevesinde Mezunlar Kurulu Toplantısı düzenledi. 19.04.2023 Çarşamba günü saat 21.00’de uzaktan çevrim içi olarak gerçekleştirilen toplantıya Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Öztürk, bölüm öğretim elemanları ve bölüm mezunları katıldı. Mezunlar Kurulu grubunda paylaşılan gündeme uygun şekilde başlayan programda önce yıllar sonra bir araya gelen farklı dönemlerdeki mezunlar, kendilerini kısaca tanıttı. Ardından Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Mezun Bilgi Sistemi, ekran paylaşımı ile gösterilerek tanıtıldı. Mezun Bilgi Sisteminin, bölümün mezunlarını takip edebilmesi ve mezunların birbiri ile bağlantı kurabilmesi için son derece önemli olduğu vurgulandı ve mezunların, sisteme kayıt olmaları istendi. Mezunlar Kurulunun bir diğer gündemi dönem sorumlularının belirlenmesiydi. Dönem sorumluları belirlendikten sonra Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Ders Planı paylaşılarak mezunların görüş ve önerilerine sunuldu. Toplantı esnasında ve Mezunlar Kurulu Whatsapp grubunda ortaya çıkan görüş ve öneriler kayıt altına alındı. Önerilerin bölüm toplantısında gündeme alınacağı ve değerlendirileceği belirtildi. Bunlarla birlikte toplantıda Mezunlar Kurulu, gelecek planlamalarını da konuştu ve bu çerçevede Mayıs ayında bir Mezunlar Konuşuyor Programı gerçekleştirmeyi kararlaştırdı. Son derece samimi bir ortamda iki saati aşkın devam eden toplantı, mezunların değerli önerileri ve temennileri ile sona erdi.
Bu içerik 24.04.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 279 kez okundu.