"DOĞUMUNUN 100. YILINDA EDEBİYATIMIZIN YERLİ VE MİLLÎ SESİ TARIK BUĞRA" PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bölümümüz ile Anadolu Mektebi’nin ortaklaşa düzenlediği ve öğrencilerimizin konuşmalarıyla katıldığı "Doğumunun 100. Yılında Edebiyatımızın Yerli ve Millî Sesi Tarık Buğra" paneli, 03 Mayıs 2018 Perşembe günü, saat 14.00'da TÜ İİBF Prof. Dr. İ. Hakkı İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe bölüm hocalarımız ve öğrencilerimizin yanı sıra geniş bir dinleyici kitlesi katıldı.

Lisans öğrencilerimizden Derya Bedir'in sunuculuğunu üstlendiği etkinlik, Selene Cabalar’ın “Tarık Buğra’nın Romanlarında Milliyetçilik” başlıklı bildirisiyle başladı. Asya Aktaş’ın Tarık Buğra’nın romanlarındaki erkek tiplerine odaklandığı çalışmasıyla devam eden program, Yaren Ökdem’in Tarık Buğra’nın romanlarında sosyal hayatı konu edindiği konuşmasıyla son buldu.
Etkinlik sonunda konuşan Bölüm Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, Tarık Buğra’yı birçok yönüyle ele alan konuşmalarla bu büyük şahsiyeti iyi bir şekilde andıklarını belirtti. Etkinlikte konuşma yapan öğrencilerin uzun soluklu bir çalışma sürecinden sonra hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen Topaloğlu, diğer yazar ve şairler için de okuma grupları kurulmasının çalışmalara katkı sunacağını ifade etti. Yüksel Topaloğlu, konuşmasının sonunda etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimize teşekkür belgesi verdi.
Ek Resimler
Bu içerik 04.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 751 kez okundu.