"DOĞUMUNUN 90. YILINDA BOZKIRIN BİLGESİ CENGİZ AYTMATOV" PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bölümümüz ile Anadolu Mektebi’nin ortaklaşa düzenlediği ve öğrencilerimizin konuşmalarıyla katıldığı "Doğumunun 90. Yılında Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" paneli, 8 Mayıs 2018 Salı günü, saat 14.00'da TÜ İİBF Prof. Dr. İ. Hakkı İnan Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe bölüm hocalarımız ve öğrencilerimizin yanı sıra geniş bir dinleyici kitlesi katıldı.

Sunuculuğunu bölümümüz lisans öğrencilerinden Selene Cabalar’ın üstlendiği etkinlik, Emekli Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Recep Duymaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Edebiyatımızın önemli şahsiyetleri için düzenlenen anma programlarının çok değerli olduğunu söyleyen Duymaz, öğrencilerin bu tarz programlara katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Duymaz’ın konuşmasının ardından Nagihan Aksoy’un oturum başkanlığını yaptığı panele geçildi. İlk konuşmayı, “Aytmatov’un Eserlerinde Mankurtlaşma” başlıklı bildirisiyle Derya Çoban yaptı. Mankurtlaşmanın, ulusal kimlikten uzaklaşmak, içinde bulunduğu topluma yabancılaşmak anlamlarına geldiğini söyleyen Çoban, Cengiz Aytmatov’un eserlerinden örnekler vererek onun eserlerinde bu konunun sıklıkla işlendiğini söyledi. Derya Çoban’ın ardından söz alan Sibel Karataş, “Aytmatov’un Eserlerinde Kadın Tipi” başlıklı konuşmasında öncelikle kadın tipinin Türk edebiyatındaki seyrine değindi. Daha sonra Aytmatov’un eserlerindeki kadın tiplerine örnekler verdi. Elif Nur Kavak’ın “Aytmatov’un Eserlerinde Bozkır Hayatı” başlıklı konuşmasında ise bozkırın Aytmatov için önemine değinildikten sonra Burçin Ün’ün “Aytmatov’un Eserlerinde Konular” başlıklı bildirisine geçildi. Ün, Aytmatov’un eserlerinde öne çıkan konuları yazarın eserlerinden örnekler vererek açıkladı.

Etkinlik sonunda konuşan Bölüm Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu, dünya edebiyatında önemli bir yere sahip olan Aytmatov’u çok iyi bir şekilde andıkları için öğrencilere teşekkür ederek, bu tarz faaliyetlerin önümüzdeki senelerde de devam edeceğini vurguladı. Etkinlik, programa katılan Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Ali İhsan Öbek ile birlikte Prof. Dr. Recep Duymaz ve Prof. Dr. Yüksel Topaloğlu’nun panele katılan öğrencilerimize teşekkür belgesi vermesiyle son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 09.05.2018 tarihinde yayınlandı ve toplam 568 kez okundu.