Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu Düzenlenen Etkinlikle Anıldı

Bölümümüzün kurucusu, Türkoloji sahasına önemli katkılar yapmış bilim insanı Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu, 9 Aralık 2017 tarihinde Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenen programla anıldı. Moderatörlüğünü İbrahim Öztürkçü’nün yaptığı etkinliğe İstanbul Kültür Üniversitesinden Prof. Dr. Vahit Türk ile birlikte bölümümüz öğretim üyeleri Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu ve Yrd. Doç. Dr. Nursel Dinler konuşmacı olarak katıldılar.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türk Edebiyatı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Kabaklı, merhum Necmettin Hacıeminoğlu'nun akademisyenliğin yanında yiğit bir adam olduğunu da vurgulayarak, "Bugün sevgili Necmettin Hacıeminoğlu hocamızı hatırlayacağız, vefamızı göstereceğiz. Akademisyenlik, kariyer bunlar çok farklı şeyler, çok üstün meslekler. Ama bir de bir yiğitlik var. Bir ağabeyimizin az önce bana anlattıklarını aktaracağım size. Ahmet Ağabey şöyle dedi; "ihtilal sonrası, yasaklı dönemde bir konserde otururken arka kapı açıldı ve o kapıdan 2 kişi içeriye girdi. Biri Alparslan Türkeş'ti diğeri Necmettin Hacıeminoğlu'ydu'. O yasaklı dönemlerde bile yanında başka kimse olmadığı halde Alparslan Türkeş'in yanında yürüyecek kadar yiğit bir adamdı" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasından sonra Prof. Dr. Vahit Türk, Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu’nun kitaplarından hareketle düşüncelerinden, bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Öbek, “Necmettin Hacıeminoğlu Hatıra Kitabı”nın serüveni ve hocaya ilişkin hatıralarından bahsetti. Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, Prof. Dr. Necmettin Hacıeminoğlu’nun düşünce dünyası ve şahsiyetinin oluşumunda etkili olan belli başlı merkezler üzerinde durdu. Yrd. Doç. Dr. Nursel Dinler ise hocaya ilişkin anılarından söz etti. 

Ek Resimler
Bu içerik 13.12.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 805 kez okundu.