TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNE EDİRNE GEZİSİ DÜZENLENDİ

Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümüne yeni başlayan birinci ve ikinci öğretim öğrencileri için oryantasyon programı çerçevesinde Edirne şehir turu programı düzenlendi. Program, Bölüm Tanıtım Alt Kurulu üyeleri Dr. Öğr. Üyesi Sibel Bayraktar, Dr. Öğr. Üyesi Polat Sel ve Trakya Üniversitesi Mimarlık Fakültesi doktora öğrencisi Kutalmış Bayraktar rehberliğinde gerçekleştirildi. Birinci öğretim öğrencileri için 27 Ekim 2023 tarihinde, ikinci öğretim öğrencileri için 3 Kasım 2023 tarihinde düzenlenen şehir turu programı kapsamında önce Edirne’nin güzide yapılarından biri olan Muradiye Cami ziyaret edildi. Caminin sanat tarihi açısından özellikleri hakkında öğrencilere bilgi verildi. Ardından grup Edirne Valiliği tarafından müzeye dönüştürülen Edirne’nin Meydan Mahallesi, Mimar Sinan Caddesi üzerinde yer alan tarihî konağı “Necmi İğe Evi Etnografya Müzesi”ni ziyaret etti. Müze görevlilerinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda öğrenciler, kentin günlük yaşamından kesitler sunan müzede, düğün kültürü, el sanatları, kız isteme, çeyiz odası, kına gecesi, damat tıraşı, imam nikâhı, kurşun dökme, düğün yemeği, hamam gibi âdetleri yakından görme fırsatı elde etti. Gezinin son durağı olarak Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesine hareket eden grup, külliyede yüzyıllar boyunca tıp öğrencilerinin yetiştirildiği, hastaların şifa bulduğu ve ihtiyaç sahiplerinin doyurulduğu yerleri yakından görme ve tanıma imkânı buldu. Öğrenciler verilen bilgilerden ve edindikleri tecrübelerden dolayı oldukça memnun bir şekilde ayrıldılar.

Bu içerik 09.11.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 194 kez okundu.