"Vefatının 80. Yılında Mehmet Akif Ersoy Paneli" Gerçekleştirildi

Bölümümüzün düzenlediği "Vefatının 80. Yılında Mehmet Akif Ersoy Paneli" 13 Nisan 2016 tarihinde Türkan Sabancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük ile dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Öbek’in başkanlığında gerçekleşen panelde, Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yüksel Topaloğlu, "Akif-Fikret Kavgası", Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Rıdvan Canım, "Batı Karşısında Mehmet Akif", Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ahmet Günşen de "Adamlık Cephesiyle Mehmet Akif" konulu birer konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmalardan sonra öğrencilerin soruları panelistler tarafından cevaplandırıldı.

Soru cevap bölümünden sonra Rektörümüz Prof. Dr. Yener Yörük yaptığı konuşmasında “Bugün yaşanan olaylar geçmişte yaşananları anımsatıyor. O gün yaşananlardan bugün çıkarılacak dersler var" dedi. Rektörümüz konuşmasının devamında toplumlarda aydınların önemini vurgulayarak "Milletimizin en zor zamanlarında gelen aydınları var. Bu aydınların en başında da Mehmet Akif gelir. Öğrencilerimizle Mehmet Akif’i anmamıza vesile olan bu panelin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.  Rektörümüzün panelistlere plaket vermesiyle program son buldu.
Ek Resimler
Bu içerik 13.04.2016 tarihinde yayınlandı ve toplam 586 kez okundu.